ریزش موها بین 50 تا 100 عدد در روز طبیعی بوده و شمارش موهایی که ریخته شده کار غیر ممکنی است. میتوان گفت فرد هنگامی دچار ریزش مو شده است که پس از شستشو و شانه کردن موهای خود، مقدار زیادی از موهایش بریزد. در ادامه با داروخانه آنلاین دارو247 همراه باشید تا با دلایل ریزش مو و بهترین روش درمان ریزش مو آن آشنا شوید.
علت ریزش مو چیست؟
برای درمان ریزش مو ابتدا باید دلیل آن را به خوبی شناسایی کرد و سپس آن را درمان کرد. ریزش موها عوامل متعددی داشته که برخی از آنها عبارتند از:
- عفونت یا بیماری قارچی
- وراثت و ژنتیک
- کمبود مواد مغذی
- کم کاری تیروئید
- نقص در سیستم ایمنی
- مواد شیمیایی و وسایل حرارتی
- سندروم تخمدان پلیکیستیک (علت ریزش مو زنان)
- روش های درمان سرطان
- استرس و اضطراب
- مصرف برخی از دارو
- افزایش سن
- اختلالات هورمونی
- سبک زندگی نادرست
- عدم مراقبت درست از موها
- کمبود ویتامینها
- تغذیه نادرست
- کمبود مواد معدنی و غیره
وقتی دلیل اصلی ریزش مو شناسایی و برطرف شود، ریزش مو نیز به صورت خودکار برطرف خواهد شد. در ادامه توضیح مختصری در مورد هر یک از این دلایل ریزش مو می پردازیم.
پیشنهاد مطالعه : بیماری خود ایمنی، علائم و درمان آن چیست؟
عفونت یا بیماری قارچی
اگر شدت ریزش موها زیاد بود ممکن است دلیل آن بیماری عفونی و قارچی باشد. برخی از عفونتهای قارچی از قبیل کرم حلقه دارد از دلایل اصلی ریزش مو به شمار میشود. این عفونت به صورت کورک شروع شده و به مرور زمان گسترش پیدا میکند و در آخر باعث به وجود آمدن طاسی سر میگردد.
وراثت و ژنتیک
از دلایل اصلی ریزش مو می توان به وراثت اشاره کرد. در صورتی که فرد ژن طاسی داشته باشد، متاسفانه نمیتوان آن را درمان کرد، احتمال اینکه زنها دچار ریزش مو آندروژنیک شوند یسار کم بوده ولی با این وجود ممکن است آنها نیز دچار طاسی در نواحی کوچک و یا نازکی مو شوند.
کمبود مواد مغذی
کمبود مواد معدنی و یا ویتامینها ممکن است منجر به ریزش موها شود. برای پیشگیری از این مورد باید مقدار مناسبی از ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی را در رژیم غذایی خود جای داد.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید نیز باعث ریزش موها می شود. هورمونهایی که برای رشد موها و بدن نیاز است توسط غده تیروئید تولید میشوند. کم کار شدن این غذا تاثیر مستقیمی بر روی رشد موهای بدن و ابرو میگذارد. در صورتی که کم کاری تیروئید باعث ریزش موها شود، باید به موقع و سریع اقداماتی برای درمان آن کرد تا مجددا موها رشد کنند.
نقص در سیستم ایمنی
در بعضی مواقع بدن دچار مشکل در سیستم ایمنی خود می شود. در این حالت ممکن است بدن به اشتباه به فولیکولهای سالم مو آسیب وارد کند و باعث ریزش موها شود.
مواد شیمیایی و وسایل حرارتی
استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ مو، دکلره، اسپری و غیره ممکن است باعث ریزش موها شود. استفاده از مواد شیمیایی و وسایل حرارتی ممکن است آسیب جدی به بافت موها وارد کند. همچنین اگر موهای خود را محکم ببندید نیز باعث ضعیف شدن ریشه موها و ریزش آنها می شوید.
سندروم تخمدان پلیکیستیک (علت ریزش مو زنان)
سندروم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)نیز در بسیاری از خانمها منجر به ریزش مو میشود. دلایل متعددی باعث به وجود آمدن این سندروم میشود که برخی از آنها عبارتند از:
- اضافه وزن
- سبک نادرست زندگی
- عدم تعادل هورمونی
علاوه بر آن سندروم تخمدان پلیکیستیک بر روی دوران قاعدگی بانوان نیز تاثیر گذار بوده و باعث ریزش موها در این دوران می شود.
پیشنهاد مطالعه : ویتامین D برای چی خوبه؟ فواید+نحوه مصرف
روش های درمان سرطان
برای درمان سرطان در بعضی مواقع از پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود. این درمانها باعث ریزش بیش از حد موها شده چون آنها به سلولهایی حمله میکنند که به سرعت بازسازی می شوند مانند موها و همچنین جلوی رشد آنها را نیز می گیرند.
استرس
استرس و اضطراب نیز ممکن است یکی از دلایل ریزش مو باشد. 3 نوع از ریزش موهایی که به استرس مربوط هستند عبارتند از:
- اختلال مو کنی (تریکوتیلومانیا)
- طاسی منطقهای
- تِلوژن اِفلوویِم
استرس باعث ریزش و نازک شدن موها می شود. لازم به ذکر است که ریزش مو ناشی از استرس دائمی نمی باشد.
مصرف برخی از دارو
برخی از داروهای خاص با عوارض جانبی از قبیل ریزش مو همراه هستند. برخی از این داروها عبارتند از:
- داروهایی برای درمان عفونتها
- دارو برای عدم تعادلهای هورمونی
- قرص ضد بارداری
- افزایش سن
علاوه بر موارد ذکر شده، با افزایش سن نیز به صورت تدریجی موها کم می شود، چون بدن نمیتواند موهای ریخته شده را ترمیم و جایگزین نماید.
درمان ریزش مو با مکملهای ضد ریزش مو
برای درمان ریزش مو ابتدا باید دلیل آن را به خوبی شناسایی کرد و سپس آن را درمان کرد. بعضی از افراد برای درمان ریزش خود از مکملهای مخصوص استفاده میکنند. مکملهایی که مانع ریزش مو میشوند عبارتند از:
این مکملها علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، فوادی متعددی برای پوست و ناخن نیز دارند.
قبل از پرداختن به راه های درمان ریزش مو در زنان بهتر است با علل ریزش مو آشنا شده و آن را شناسایی کنید. شایعترین علت ریزش مو در زنان عبارتند از:
بهترین قرصهای ضد ریزش مو
برای جلوگیری از ریزش مو میتوان از قرصهای مخصوص نیز استفاده کرده. بهترین قرصهای ضد ریزش مو موجود در بازار عبارتند از:
- کپسول هیرویت
- قرص یونی زینک
- قرص فولیکوژن
- قرص هیرتامین
برای کاهش ریزش مو چه بخوریم؟
استفاده مواد غذایی مفید مانع ریزش موها میشوند، برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
- سبزیجات برگ سبز تیره مثل اسفناج
- مواد پروتئینی مثل گوشت و حبوبات
- ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین
- آجیل و دانهها
- انواع میوهها
- تخم مرغ
راه های جلوگیری از ریزش مو
اکثر افراد بعد از اینکه مشکل ریزش موی خود را برطرف کردند، دنبال راه حلهایی هستند که از ریزش دوباره موهای خود پیشگیری نمایند. موارد زیر کمک شایانی به جلوگیری از ریزش مو به شمار میروند:
- کاهش استفاده از محصولات شیمیایی
- شامپو نزدن روزانه
- خشک کردن موها به طور طبیعی
- مصرف مواد غذایی مناسب
در ادامه به توضیح هر کدام از این روشها به منظور پیشگیری از ریزش مجدد موها میپردازیم:
کاهش استفاده از محصولات شیمیایی
در برخی از محصولات آرایشی و زیبایی مو از مواد شیمیایی استفاده شده که این مواد شیمیایی ضررهای متعددی به موها وارد میکنند. اگر از این محصولات بیش از اندازه استفاده شود، موها به تدریج ضعیف شده و ریزش پیدا میکنند.
اگر شما هم به صورت مکرر موهای خود را رنگ میکنید، توجه داشته باشید که پس از رنگ کردن موها باید به تارهای موی خود مدتی استراحت داده تا مانع ریزش و سوختگی موهای خود شوید.
شامپو نزدن روزانه
استفاده از نرم کننده و شامپوها باعث تمیزی موها شده ولی لازم به ذکر است که استفاده بیش از حد از آنها به موها آسیب نیز وارد میکند. اگر به صورت روزانه از این محصولات استفاده کنید، موها خشک و ضعیف میشوند.
خشک کردن موها به طور طبیعی
مو از پروتئین تشکیل شده است و استفاده از وسایل حرارتی آسیب جدی به پروتئین مو وارد میکند. زمانی که از وسایل حرارتی مانند سشوار، اتو مو و غیره استفاده میکنید باعث ضعیف شدن تارهای موی خود می شوید. توصیه می شود پس از شستشوی موهای خود بگذارید موها به شکل طبیعی خشک شوند و بعد از آن با باد ملایم سشوار موهای خود را حالت دهید.
مصرف مواد غذایی مناسب
استفاده از رژیم غذایی مناسب برای هر فردی به منظور حفاظت از سلامت بدن خود ضروری است. برخی از مواد غذایی که کمک شایانی به تقویت موها کرده و از ریزش آنها نیز جلوگیری میکند عبارتند از:
- پروتئین
- اسید چرب امگا ۳
- عنصر روی
- آهن
- ویتامین B12
- ویتامین A
- ویتامین C
- منیزیم
- سلنیوم
سخن پایانی
در این مقاله از داروخانه آنلاین دارو247 با بهترین روش درمان ریزش مو و دلایل ریزش مو آشنا شدید، شما می توانید با رعایت نکات عنوان شده و خرید بهترین مکمل ریزش مو مشکل خود را برطرف کنید.